
HAKKIMDA
1982 yılında, 12 Eylül karanlığının gölgesinde, cuntanın toplumun üzerindeki korku iklimini sürdürdüğü zamanlarda, “Eski İstanbul” denen bölgede dünyaya geldim. Şanslı olarak; gazete, kitap giren bir evde, insanların kitaplarını, dergilerini sakladığı bir atmosferde "demokratik sol" bir ailenin tek çocuğu olarak büyüdüm. Tarihî olaylara, tekrarı mümkün olmayan anlara şahitlik etme ayrıcalığını yakaladığım için kendimi her zaman şanslı saydım. Berlin Duvarı'nın yıkılışını, Çavuşesku'nun idamını televizyonda canlı izledim. Çamurla oynayan, tahtadan oyuncaklar yapan manuel neslin son temsilcilerinden biri olarak sokaklarda büyüdüm.
Futbolun henüz endüstriyelleşmediği yıllarda, Beşiktaş'ın Metin-Ali-Feyyaz'lı efsane kadrosunun galibiyetlerini kutladım, namağlup şampiyonlukları gördüm. 10-0'lık Adana Demirspor galibiyetinde babamın sırtında tribündeydim.
Okuma serüvenime başladığım ilkokul yıllarında eve giren mizah dergilerini karıştırmaya başladım. Eğitim hayatım boyunca sınıf arkadaşlarım tarafından garip karşılanan ofansif mizah anlayışımın tohumları da böylece atıldı. 1990'ların politik atmosferinde öğrenci mücadelesinin içinde yer aldım, askerlik yaptığım sırada Askeri Vesayet’in son dönemlerine tanıklık ettim. Kışla içtimada hükümetten hesap sorulacağını ima eden komutanları gördüm. Tüm bunlar bir devrin kapanışıydı ve yine bu tanıklık için kendimi şanslı sayıyorum
2000 yılında kazandığım Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Fakültesi'nden siyasi ve akademik sebeplerle üç kez atıldım. İki kez af ile bir kez de okula dava açarak sınıfıma geri döndüm. Üçüncü olarak kazandığım fakülteyi 10 yılın ardından sonuncu olarak bitirdim. Gezi ayaklanmasında vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Ardından Güneydoğu Asya'ya hicret ettim. Dokuz yıl boyunca başkentlerinden adalarına kadar Asya’nın çeşitli bölgelerinde yaşadıktan sonra, pandeminin yıkıcı etkileri sebebiyle yurda geri dönmek zorunda kaldım.
2014 yılında Asya'daki deneyimlerimi ekranı kırık iPhone 4'üm üzerinden "Ayetullah Pompalıtüfek" mahlasıyla internet üzerinde paylaşmaya başladım.
Yazılarımı okuyanlar arasında Asya'nın yolunu tutanlar oldu. Yazılarım bir dönem L-Manyak dergisinde de yayınlandı. Şu anda “asyapolitik.com” isimli blog sayfamda bu maceraya devam ediyorum.
C.E. / Belek 2023
Yorumlar
Yorum Yaz